ARC-banken maken schoolplein De Zevensprong af

ARC2-Zevensprong [lowres]

‘De elementen zijn een groot succes. Maandagochtend op school aangekomen was de bank nauwelijks te zien, zoveel kinderen zaten erop!’ Dat was de eerste reactie van ouders en leerkrachten op de nieuwe aanschaf van basisschool De Zevensprong in Heerhugowaard: twee ARC-banken en een Hop Op zuil van Loop©. De nieuwe zitspeel-elementen zijn onderdeel van een grote opknapbeurt van het schoolplein.

“Rijdend langs school zie je meteen een rode vlek op het schoolplein die nieuwsgierig maakt. Erg leuk om te zien”, zegt Susan Mijnheer, OR-voorzitter van De Zevensprong. Als voorzitter van de ondernemingsraad is zij direct betrokken geweest bij de totstandkoming van het nieuwe schoolplein. “Scholen hebben tegenwoordig steeds minder budget te besteden. Omdat wij de kinderen toch graag een uitdagend, stimulerend en creatief schoolplein willen bieden, hebben wij afgelopen schooljaar diverse acties gehouden om geld in te zamelen. Een flessenactie en een sponsorloop bijvoorbeeld. Ook hebben we meegedaan met NLdoet van het Oranjefonds. Tieners hebben bij ons geklust en met behulp van enkele sterke ouders een echte stormbaan aangelegd.”

Maar daarmee was het schoolplein nog niet klaar. Voor met name de bovenbouw wilde de school een echte chill plek creëren. Susan: “Er zijn bomen geplaatst en we zijn op zoek gegaan naar bijzondere, aansprekende bankjes. Die vonden we bij Tjinco. De ARC-banken van Loop© zijn een lust voor het oog en passen helemaal in de stijl die wij voor onze kinderen voor ogen hebben. Ons schoolplein is af!”

Nieuws