Dutch Design-tulp vermindert zwerfafval

Uit onderzoek blijkt dat naarmate afvalbakken beter opvallen, ze beter worden gebruikt. De Tulpi-bin, het nieuwste ontwerp van Marco Manders, speelt hierop in. De fleurige tulp is niet te missen in het straatbeeld en voorkomt daarmee veel zwerfafval.

In de praktijk belandt veel rommel op straat omdat mensen aan de afvalbakken voorbij lopen. De Tulpi-bin valt op door zijn fleurige kleuren en tulpvormen, en past tegelijk goed in de Hollandse openbare ruimte.

Nodig goed weggooigedrag uit
De vrolijke uitstraling van de Tulpi-bin geeft een positief gevoel en maakt de omgeving mooier. Dit lokt goed gedrag uit: voorbijgangers gooien als vanzelf hun afval in de bak. Het gewenste gedrag is nog eens te versterken met een extra optie: de tulp biedt de mogelijkheid om de gebruiker te bedanken. Bijvoorbeeld met led-lampjes die oplichten als de afvalbak wordt gebruikt of met een geluidje. Een extra prikkel om de omgeving schoon te houden.

Dit bespaart de gemeente schoonmaakkosten. En doordat de afvalbak op afstand te openen is, is het beheer gemakkelijker en sneller dan bij andere afvalbakken.

Voordelige aanschaf dankzij de zwerfafvalvergoeding
Test zelf de Tulpi-bin in de bestrijding van zwerfafval! Hiervoor kunt u de zwerfafvalvergoeding benutten die is te verkrijgen via Waste tool. Alle gemeenten in Nederland kunnen (jaarlijks) een zwerfafvalvergoeding krijgen voor de extra inzet voor preventie en aanpak van zwerfafval binnen hun gemeente. Zie ook www.nederlandschoon.nl. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Tulpi-bin Tjinco

Nieuws