Gratis aanbod lespakket Leer in het Verkeer met Dick Bruna illustraties in Haaglanden

Het Stadsgewest Haaglanden ondersteunt alle basisscholen in de regio Haaglanden met het aanbieden van gratis verkeerseducatie binnen het programma SCHOOL op SEEF.

Voor iedere leeftijdsgroep worden activiteiten aangeboden gericht op verkeerseducatie.

Leer in het Verkeer richt zich op de kleuters (groep 1 en 2) die met het programma spelenderwijs kennismaken met de regels en gedragingen in het verkeer.  Het is gebaseerd op de illustraties van Dick Bruna en bestaat uit een leskist Leer in het Verkeer voor de leerkrachten en verteltassen voor de ouders. Door middel van de verteltassen kunnen de ouders thuis met hun kind aandacht besteden aan de regels en veilig gedrag in het verkeer.

Lespakket_overzicht_lowres

Ondersteuning gemeenten

De illustraties en versjes van de lesmaterialen zijn ook op ‘echte’ verkeersborden en stoeptegels verkrijgbaar. Door deze materialen op straat, bijvoorbeeld in de schoolomgeving, te plaatsen ontstaat een koppeling tussen theorie en praktijk. De kinderen herkennen het geleerde ook op straat. Bovendien verhogen de educatieve materialen op straat de betrokkenheid van de ouders. Het plaatsen van de borden en tegels is een aangelegenheid van de gemeente. Iedere gemeente kan zelf bepalen of ze meedoen met deze vorm van verkeerseducatie.

lowresTegel_in_wijk06

Nieuws