Miramondo meubilair brengt comfort op station Utrecht Centraal

Utrecht_cs_2Op station Utrecht Centraal heeft Tjinco onlangs een nieuwe zit- en ontmoetingsplek ingericht voor reizigers. Zes robuuste picknicktafels en enkele banken van Miramondo sieren de stationshal ter hoogte van Starbucks. Voor de comfortabele zitplaatsen is bewust gekozen om ‘het wachten op de trein’ voor spoorweggebruikers aangenamer te maken.
MG_6928lowres1De eerste reacties van reizigers zijn enthousiast. Marcel Tjin: “Mensen vinden dat de tafels en banken er goed uit zien. De zitplekken zijn mooi van vorm en – ook ouderen – geven aan dat je er gewoon lekker op zit. De locatie van de nieuwe zitplekken ligt precies voor Starbucks. Daarom was er behoefte aan ruime tafels waaraan mensen op hun gemak een lekkere kop koffie kunnen drinken. In overleg met de NS Stations kwamen we al gauw uit bij het meubilair van Miramondo.”

Utrecht_cs_4De hal op station Utrecht Centraal biedt dan ook een verrassende aanblik. Strakke picknicktafels van Outline en banken van La Superfine in subtiele  kleurstellingen geven de openbare ruimte binnen het station een stijlvol cachet. Reizigers maken sinds de plaatsing van het meubilair massaal gebruik van de nieuw gecreëerde zit- en ontmoetingsplek. “Miramondo meubilair kan die grote toestroom wel aan”, weet Marcel Tjin. “De tafels en banken zien er niet alleen robuust uit, ze zijn ook echt onverwoestbaar. Gemaakt van HPL-materiaal dat slijtvast is en ook de brede stalen banden kunnen tegen een stootje.”

IMG_3130lowres1

Nieuws