Samen op Wegschool start met Leer in het Verkeer

Wethouder Kees van Velzen gaf op maandag 14 oktober het startsein. Samen met kinderen uit groep 1 en 2 van de Samen op Wegschool in Alphen aan den Rijn luidde hij de start van het Leer in het Verkeerproject op de basisschool officieel in.

Schoolklas

“Als gemeente juichen wij het gebruik van dit schoolveiligheid pakket toe”, zei wethouder Van Velzen. “Leer in het Verkeer is een lespakket dat inhoudelijk erg aanspreekt en kinderen spelenderwijs bekend maakt met het thema Verkeer. De plaatjes van Dick Bruna spreken bij deze leeftijdsgroep natuurlijk zeer tot de verbeelding.”

Samen verantwoordelijk
De gemeente Alphen aan den Rijn is vooral enthousiast over Leer in het Verkeer omdat het lespakket de gezamenlijke verantwoordelijkheid benadrukt van kinderen, ouders, school én gemeente. Het veelzijdige lespakket spreekt alle partijen aan op één gezamenlijk doel: verkeersveilig gedrag van kinderen. Voor leerkrachten bijvoorbeeld biedt de Leer in het Verkeer-kist doebladen, wenborden en vertelplaten om in de klas mee aan het werk te gaan. Voor thuis kunnen de kinderen een verteltas lenen om samen met de ouders aan het project te werken.

Permanente verkeersborden
De gemeente heeft inmiddels de omgeving van de Samen op Wegschool voorzien van permanente verkeersborden en stoeptegels in de Dick Brunastijl van Leer in het Verkeer. Zo worden kinderen, ouders, leerkrachten én automobilisten steeds opnieuw herinnerd aan veilig gedrag in het verkeer.

Meer informatie

Benieuwd naar de mogelijkheden van het schoolveiligheid pakket op uw basisschool? Kijk op www.leerinhetverkeer.nl.

klinkers
Voetgangersbord

Nieuws