Betonnen zitelementen voor het  AFAS Experience Center
Betonnen zitelementen voor het  AFAS Experience Center

Betonnen zitelementen voor het AFAS Experience Center

Het nieuwe duurzame AFAS Experience Center is een ambitieus en hightech nieuwbouwproject van AFAS Software. Het ontwerp is gebaseerd op de veranderde manier van werken en leren. Het gebouw bestaat niet alleen uit een modern ingericht kantoor. Maar het beschikt ook over een recreatie-eiland en een theater. Het state-of-the-art complex is zo goed als energieneutraal.

Alles draait om beleving en samenkomen

Het AFAS Experience Center is een ontmoetings-, belevings- en inspiratieplek voor zowel klant, medewerker als bezoeker. De sociale ontmoetingsplekken zijn mede gecreëerd door de zitelementen van Tjinco. Meer dan 50 zitkeien zijn er geplaatst rondom het complex.

Goed toeven op de Supercell zitkeien op het theaterplein

Het theaterplein wordt gekenmerkt door de opvallende rode loper en twee ronde lichtkoepels. Alle zitelementen zijn gepositioneerd rondom deze lichtkoepels en sluiten aan op de horecafaciliteiten. Er is gekozen voor witte zitkeien op het theaterplein, waarop bezoekers kunnen ontspannen en iets kunnen eten of drinken. Voor het verrassingseffect zijn er ook paar grote zitelementen in het rood en zwart toegevoegd. Door deze grotere vormen en door de kleuraccenten is het een sprekend geheel geworden.

Naast de hoofdingang zijn een aantal opvallende ‘objecten’ geplaatst die de ruimtelijke werking benadrukken. De massieve Supercell zitelementen zijn gemaakt van architectonisch en gezuurd beton. Bezoekers kunnen zich niet bezeren aan scherpe randen of hoeken. Daarbij is dit zeer robuuste meubilair voor de (semi) openbare ruimte vandalismebestendig en bestand tegen ieder weertype.

Comfortabele banken in de vorm van een haaienvin

Aan de schaduwkant van het AFAS-gebouw is een koele werkplek gecreëerd onder een overkapping. Medewerkers gebruiken dit als vergaderlocatie en lunchplek. Hier is gekozen voor drie opvallende Shark banken in de kleur limegroen. Perfecte eyecatchers die de ruimte een eigen karakter en sfeer geven.

De organisch vormgegeven banken bieden plaats aan tien personen. De rugleuning doet denken aan een speels vormgegeven haaienvin. De Shark bank is gemaakt van polyethyleen en staat bekend om zijn lange levensduur. De banken zijn slagvast, kleurvast en weersbestendig.

Opdrachtgever: AFAS Experience Center
Ontwerper: tuin- en landschapsarchitect Bart Hoes

Gebruikte producten

Projectadvies?
Bel of mail!

Op de hoogte blijven van onze nieuwste producten en projecten?