Nieuw beweegplein met chillzone voor vmbo De Goudse Waarden

Nieuw beweegplein met chillzone voor vmbo De Goudse Waarden

Het logo ‘Gezonde School’ prijkt trots op de gevel van het gebouw. Werken aan gezondheid op school loont! Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt De Goudse Waarden voor actieve en gezonde leerlingen en een veilige schoolomgeving. Eén ding is zeker! De nieuwe inrichting van het schoolplein van het vmbo aan de Kanaalstraat stimuleert gezond gedrag. En daagt de leerlingen uit om meer te bewegen, te sporten en natuurlijk ook te ontspannen.

Sport & spel op het beweegplein

Het voorheen sobere schoolplein is omgetoverd in een sportief beweegplein, met 2 sportcourts waarop vrijwel iedere sport gespeeld kan worden. Na inspanning is het tijd voor ontspanning in de verschillende zit- en chillruimtes. Er zijn centrale ontmoetingsplekken gecreëerd waarbij de stand van de zon mede bepalend was voor de locatie. Een wens was dat er meer ‘groen’ zou worden toegevoegd. En aan de zijkanten van het plein moesten er uitnodigende zitplekken komen.

Nieuwe uitstraling voor gezamenlijke binnenruimtes

Naast de buitenruimte hebben ook de centrale hal en de gangen een metamorfose ondergaan. Van een vrij eenvoudige inrichting naar een heerlijk inspirerende omgeving. Directeur, beheer en organisatie, Jan Evengroen had een aantal belangrijke uitgangspunten geformuleerd voor het ontwerp en de inrichting. Zoals stevige, onderhoudsvrije materialen en de kleuren moesten matchen met de huisstijl. Ook moesten er overal gezellige zithoeken gemaakt worden in vaste opstellingen.

Visualisatie ontwerpen

Tjinco is vanaf de ontwerpfase betrokken geweest bij de inrichting van de gemeenschappelijke binnen- en buitenruimtes. Wij hebben de vertaling naar een drietal ontwerpen gemaakt waarin alle ideeën en wensen van de school terugkwamen. Dit gaf de school een goed beeld hoe het eindresultaat er uiteindelijk zou komen uit te zien. Dit heeft enorm geholpen in de eindbeslissing maar ook om draagvlak te creëren bij alle betrokkenen. Na gezamenlijke afstemming, verfijning van de ontwerpen en rekening houdend met het budget is het startsein voor de inrichting gegeven.

Duurzaam meubilair voor binnen en buiten

Picnic HPL Picknicktafel
Er is gekozen voor duurzaam meubilair, passend bij de huisstijlkleuren van de school. De toegepaste HPL Picknicktafels bieden 6 tot 8 comfortabele zitplekken en zijn bijzonder sterk. Het tafelblad is gemaakt van hogedruklaminaat, glad en niet poreus, waardoor het hygiënisch en makkelijk schoon te houden is. En de kleurkeuze is reuze! Onze Oostenrijke leverancier Miramondo levert deze tafels in maar liefst 19 kleuren.

Loop Arc Bank
Ook de rode en oranje Loop Arc banken van onze Deense leverancier out-sider nodigen kinderen uit om te chillen, te lezen en te lunchen. De fraai vormgegeven gebogen elementen zijn onderling koppelbaar. Door 3 Arc banken in een rondje aan elkaar te koppelen ontstaat er een knusse cirkelbank. De banken zijn vervaardigd uit polyethyleen en zijn door de veilig afgeronde vormen zeer kindvriendelijk.

Alvium Plantenbak & Modo Bank
Meer dan 10 mega grote plantenbakken fleuren het schoolplein op. Deze enorme esthetische boombakken uit de Spaanse Fábregas collectie zijn echte eyecatchers. De keuze is gemaakt om kleine boompjes te planten in deze rode en oranje Alvium potten. Op speelse wijze is er ‘groen’ toegevoegd en passen de bakken perfect bij de vrolijke Modo bankjes. Zowel de boombakken als de Modo banken zijn gemaakt van polyethyleen, zijn duurzaam en gaat jarenlang mee. Het oppervlak is sterk, UV-bestendig en bestand tegen elk weertype.

Sport & Spel
De twee prachtig vorm gegeven sportcourts zijn ontworpen door onze samenwerkingspartner zoneparc.nl. Op deze courts kunnen er meer leerlingen tegelijk verschillende teamsporten beoefenen. Naast de velden is er een Fitstation en een Tafeltennistafel te vinden op het beweegplein. Het Fitstation sporttoestel stimuleert de leerlingen tot lichaamsbeweging. Op dit fitnessapparaat kunnen 16 verschillende workouts worden gedaan, zoals: krachtoefeningen, stretching of gewoon voor het plezier. Ook kunnen de leerlingen vanaf nu een potje tafeltennis spelen op het schoolplein. De Pingo tafeltennistafel nodigt uit tot een balletje slaan en bewegen. Deze professionele tafel is sterk, duurzaam en gaat jarenlang mee.

Opdrachtgever: CSG De Goudse Waarden
Samenwerkingspartner: sportiefspeelplein.nl - Dorith Schute
Fotograaf: Frank van der Burg

Gebruikte producten

Projectadvies?
Bel of mail!

Op de hoogte blijven van onze nieuwste producten en projecten?