Duurzaam meubilair voor daktuinen en dakterrassen
Duurzaam meubilair voor daktuinen en dakterrassen

Duurzaam meubilair voor daktuinen en dakterrassen

Daktuinen en dakterrassen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Groene daken zijn niet alleen maar luxe, maar ook een noodzaak om beton en asfalt in steden te verdringen. Een daktuin zorgt voor extra woon-, werk- en recreatieoppervlakken. Ook bedrijven kiezen steeds vaker voor daktuinen, zodat medewerkers in de pauzes naar buiten kunnen of zelfs buiten kunnen werken. Er zijn inmiddels talloze voorbeelden van prachtige, optimaal benutte, daken en samenruimten in steden.

Voeg passend meubilair toe

Klein of groot, breed of smal: iedere buitenruimte vraagt om een eigen inrichting. Naast de bestrating, groenvoorziening en verlichting wil je natuurlijk ook meubilair plaatsen in je daktuin. Deze meubels moeten duurzaam, weersbestendig en eenvoudig in onderhoud zijn. De banken, zitelementen en plantenbakken moeten passen bij de stijl van je daktuin.

Zet de bloemetjes buiten

Niets is lekkerder om in de buitenlucht tussen het groen te zitten. Plantenbakken of bloembakken zijn een fantastische oplossing om de daktuinen te ondersteunen met meer groen en sfeer. Duurzame plantenbakken zijn er in verschillende materiaalsoorten, maten en kleuren. Ook worden de bloembakken vaak gebruikt als afscheiding op een terras en sommige varianten bieden ruimte om op te zitten.

Waar moet je op letten

Draagvermogen en gebruiksintensiteit van het dak, afmetingen, montage, enzovoorts. Met al deze vraagstukken heb je te maken bij de inrichting van je daktuin. Je kunt er voor kiezen om het meubilair te verankeren op de ondergrond. Maar een kleiner dakterras kun je bijvoorbeeld inrichten met meubilair dat makkelijk verplaatsbaar is. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij je adviseren en hierop je wensen uitwerken en uitvoeren.

Betonnen meubilair voor terras op luchtbrug in Eindhoven

Voor het terras op de luchtbrug van Haasje Over in Eindhoven heeft Tjinco robuust, betonnen meubilair geleverd. De robuuste Lamina banken en tafels sluiten perfect aan bij het industriƫle ontwerp van de glazen brug. Door de banken en tafels te combineren ontstaat er een natuurlijke picknickopstelling.

De Lamina banken en tafel zijn gemaakt van gewapend en gezuurd beton. Het meubilair is bestand is tegen alle weersomstandigheden, krasvast en vandalismebestendig. De elementen hebben nauwelijks onderhoud nodig en de anti graffiti coating voorkomt dat vuil zich aan het oppervlak hecht. Let wel, niet elk dak is geschikt om zwaar meubilair op te plaatsen.

Stijlvolle stoelen voor ecologische daktuin in Amsterdam

De Keizer is een stoer appartementsgebouw op Oostenburg in Amsterdam. De kroon op De Keizer is de ecologische daktuin met bomen, struiken en speeltoestellen. Voor deze prachtige daktuin is er gekozen voor de Amager stoel van de Zweedse leverancier Nola. Een eenvoudig, licht ontwerp gemaakt van gegalvaniseerd en gepoedercoat staal in de kleur kiezelgrijs.

Amager is een eenvoudige stoel die sterk genoeg is om op zichzelf te staan, maar licht genoeg om makkelijk te verplaatsen. Door een logo, naam of afbeelding in de rugleuning te laten insnijden ontstaat een unieke, persoonlijke en vooral herkenbare stoel voor ieder project of organisatie. De stoel is verkrijgbaar in iedere gewenste RAL kleur.

Schoolplein aangelegd op dakterras in Haarlem

Het heringerichte schoolplein van het Haarlem College is een uitnodigende plek waar ontspannen en gezellig samen zitten in de buitenlucht nog leuker is. De leerlingen worden in hun pauzes als een magneet naar buiten getrokken door het opvallende en moderne schoolmeubilair dat Tjinco heeft geplaatst. Het schoolplein op het dakterras is aangekleed met banken, picknicktafels, zitelementen en plantenbakken van het Deense merk out-sider

Er staat een vrolijk assortiment speels en onverwoestbaar schoolmeubilair dat tegen een stootje kan. Zitten, hangen, chillen kan op de verschillende banken uit de Loop serie zoals de Arc, de Ronde Loop bank met rugleuning, de Loop Line en de ronde HopOp 500 zitelementen. Ook kunnen de leerlingen heerlijk buiten lunchen of samen huiswerk maken aan de kleurrijke Plateau picknicktafels. Het meubilair is bestand tegen alle weersomstandigheden en is stevig verankerd op de grond. Kortom de schoolleiding heeft er geen omkijken naar!

Vragen en advies nodig ter inspiratie?

Heb je vragen over onze projecten of wil je meer informatie over ons (straat)meubilair? Wij inspireren je graag! Neem gerust contact met ons op. Mail naar info@tjinco.nl of bel: 070 - 361 59 35.

Gebruikte producten

Projectadvies?
Bel of mail!

Op de hoogte blijven van onze nieuwste producten en projecten?