De ideale bank voor wachtruimtes, in een hal of entree
De ideale bank voor wachtruimtes, in een hal of entree

De ideale bank voor wachtruimtes, in een hal of entree

Een wachtruimte zoals de entree of hal van een kantoor, gemeentehuis of ziekenhuis is de eerste kennismaking van een cliënt of patiënt met een organisatie. Alle reden dus juist daar een goede indruk te maken op de bezoekers.

Wachten als ontspannen ervaring in een prettige ruimte

De meeste mensen vinden wachten vervelend. Een comfortabele wachtruimte met mooi, sfeervol meubilair kan de ervaring een stuk aangenamer maken. Een entree waar een bezoeker zich welkom voelt kan in een zakelijke omgeving bepalend zijn voor de verdere samenwerking en de intentie van de bezoeker terug te keren. In een ziekenhuis, wachtkamer of zorginstelling kan met fris en uitnodigend meubilair een bepaalde mate van vertrouwen en rust gecreëerd worden. Onderhoudsvriendelijk meubilair dat eenvoudig schoon en hygiënisch te houden is speelt vooral in zorgomgevingen een belangrijke rol.

Banken die aansluiten op de huisstijl of het logo van het bedrijf

Met één of meerdere fel gekleurde banken bij de receptie van een kantoorgebouw kan je als organisatie een echt statement maken. Helemaal als er voor gekozen wordt de kleur van de bank aan te laten sluiten bij het logo of de huisstijl van het bedrijf. Ook met een moderne strakke bank in een klassieke omgeving geef je als organisatie aan dat je lef toont en kennis hebt van trends.

Men kan een bank, stoel of tafel in een openbare ontvangstruimte voorzien van een plaatje met naam en/of logo van het bedrijf of degene die het meubel heeft aangeboden. Met een dergelijk soort naamplaatje krijgt ieder meubel direct een persoonlijk tintje.

Een prettige plek om te wachten of elkaar te ontmoeten

In veel flats, verzorgingstehuizen en ziekenhuizen vragen bezoekers of bewoners om een plek waar ze kunnen wachten in een hal of entree om opgehaald te worden voor vervoer naar andere locaties. Een mooie bank met een goede zit kan zeer bepalend zijn voor de rust en het comfort die mensen kunnen ervaren terwijl ze wachten.

Het sociale aspect van een fijne ontmoetingsplek in een openbare hal speelt natuurlijk ook een grote rol. Door even een praatje te maken op een bankje in de hal met een mede-flatbewoner of andere bezoekers blijft men op een prettige manier met elkaar in contact.

Warm hout, praktisch HPL, kleurrijk kunststof of stijlvol staal

Onze wachtbanken bestaan in vele kleuren en maten. Voor elke omgeving bieden wij een originele, passende bank die aansluit op de bestaande omgeving. Kiest men voor hout dan kiest men voor een warme uitstraling. In combinatie met beton kan een houten bank, zoals onze populaire Paxa banken, juist weer een wat stoerdere indruk geven. Meubels gemaakt van HPL (hogedruklaminaat) staan voor duurzaam en bijzonder onderhoudsvriendelijk. Onze HPL banken zijn bovendien verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren. Zowel meer felle kleuren zoals rood, mintgroen en blauw als rustigere, natuurtinten zoals beige, grijs en groen. De stijlvolle Passepartout banken zijn een mooi voorbeeld van de diversiteit aan mogelijkheden die er op kleurgebied bestaan.

Voor een wat meer speelse variant bank komen onze kunststof banken goed in aanmerking. De banken uit de Loop familie bijvoorbeeld kunnen op verschillende manieren opgesteld worden. Een cirkelvormige wachtbank of bank in de vorm van een slinger geeft direct een vrolijke indruk in een entree of hal.
Wenst u een stijlvol, modern statement te maken dan zijn onze fraai vormgeven stalen banken Chilly B de keus voor u! Ook deze banken zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

Flexibele banken die verplaatst kunnen worden tijdens evenementen

Als onze banken zijn zwaar genoeg om los te plaatsen en zullen bij gebruik niet gaan schuiven Het feit dat ze flexibel zijn maakt ze weer extra aantrekkelijk bij het schoonmaken. Tijdens evenementen kunnen de banken naar voorkeur van positie verplaatst worden. Een paar sterke handen of een steekkarretje is vaak genoeg om de banken van plaats te verwisselen. Mocht u de banken willen verankeren, in of op de grond, dan is óók dat bij al onze banken mogelijk. Desgewenst nemen wij de plaatsing voor onze rekening.

Waar op te letten bij de keuze voor een bank in een entree, hal of wachtruimte

  • Uitnodigend
  • Comfortabel
  • Passend in bestaande omgeving
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Praktisch
  • Flexibel en verplaatsbaar

Bent u op zoek naar een geschikte bank voor de entree van uw project? Neem dan hier een kijkje in ons assortiment banken voor de (semi) openbare binnen en buitenruimte: overzicht banken

Gebruikte producten

Projectadvies?
Bel of mail!

Op de hoogte blijven van onze nieuwste producten en projecten?