Een goed ingericht schoolplein verhoogt het pauzeplezier
Een goed ingericht schoolplein verhoogt het pauzeplezier

Een goed ingericht schoolplein verhoogt het pauzeplezier

Praktijkschool De Sprong in Terneuzen is het nieuwe jaar ingegaan met een compleet vernieuwd schoolplein. De pauzeplaats was verouderd en niet aantrekkelijk genoeg meer voor de leerlingen. Het creëren van meer zitplekken, het vervangen van versleten banken en het integreren van extra groen waren belangrijke uitgangspunten. De school had een ook wensenlijst opgesteld voor het meubilair. Zoals comfortabele banken, gezellige picknicktafels, stijlvolle afvalbakken en sfeervolle plantenbakken.

In samenspraak met Sven Blanchard van De Sprong, is er in het najaar van 2023 hard gewerkt om tot een optimaal inrichtingsplan te komen. Geïnspireerd door het ontwerpvoorstel van Sven en dronebeelden van de oude situatie heeft Tjinco diverse ontwerpen gemaakt. Waarbij meer zitplekken, meer groen en veelkleurig meubilair leidend waren. Door gezamenlijk te sparren, met actieve betrokkenheid van de directie, gedetailleerde 3D-voorstellen en veel enthousiasme, is er een schitterend ingericht schoolplein gerealiseerd!

Pauzetafels voor verfrissende onderbreking

Vanaf nu kunnen de leerlingen lekker lunchen of chillen aan de Plateau-L Picknicktafels. Met het strakke Scandinavische ontwerp en het eenvoudig te reinigen HPL-oppervlak past deze tafel perfect op het vernieuwde schoolplein. Deze fraaie tafel met geïntegreerde bank is instapvriendelijk en heeft ruimte voor 8 tot 10 zitplekken.

Kleurrijke, modulaire banken van polyethyleen

De Loop Arc bank is een vrolijke, slingervormige bank uit de Loop-serie van het Deense bedrijf out-sider. De stoer vormgegeven limegroenen zitelementen zijn vervaardigd uit polyethyleen. Dit veilig afgeronde en vandalisme bestendige schoolpleinmeubilair is onderling koppelbaar en kan verankerd worden op de grond.
Leuk detail: de paarse tint uit de huisstijlkleuren van de school komt ook terug in de Maverik banken van de Spaanse leverancier Fábregas.

Een keurig schoon schoolplein

Nu er meer zitplekken zijn is het belangrijk dat er voldoende plekken zijn waar de leerlingen hun afval kwijt kunnen. Hiervoor zijn er verspreid over het schoolplein, extra Ibiza afvalbakken geplaatst.

Opvallende plantenbakken voor groener schoolplein

Er is gekozen voor de megagrote Alvium plantenbakken gemaakt van polyethyleen. Functioneel, strak vormgeven en de kleuren groen en blauw fleuren het schoolplein op. De mooi opgemaakte plantenbakken nodigen de leerlingen in ieder geval uit om in de pauzes naar buiten te gaan.


Gebruikte producten

Projectadvies?
Bel of mail!

Op de hoogte blijven van onze nieuwste producten en projecten?