Gerecycled meubilair voor dakterras Rijkswaterstaat Haarlem
Gerecycled meubilair voor dakterras Rijkswaterstaat Haarlem

Gerecycled meubilair voor dakterras Rijkswaterstaat Haarlem

In Haarlem is een oud pand van de FIOD verbouwd tot een modern en duurzaam kantoor voor Rijkswaterstaat. Het gebouw is op een milieuvriendelijke manier gerenoveerd, waarbij ruim 95% van het sloopmateriaal is hergebruikt. Bovendien is 90% van het meubilair refurbished, oftewel meubilair dat een tweede kans krijgt.

Tjinco is gevraagd om het dakterras, dat nog geen meubilair had, in te richten met zitplekken. De voorwaarde was dat al het nieuwe meubilair zoveel mogelijk uit gerecyclede materialen moest bestaan. Het terras moest een uitnodigende plek worden waar mensen graag komen om te overleggen, lunchen en ontspannen. Dit is extra belangrijk in een tijd waarin het een uitdaging kan zijn mensen op kantoor samen te brengen.

Van circulair denken naar doen

Bij de inrichting van het bestaande dakterras, met de al aanwezige plantvakken en strakke houten vlonder, kreeg Tjinco de vrije hand om een aantal ontwerpvoorstellen te maken. Met behulp van het online tekenprogramma VIZU heeft Tjinco verschillende ontwerpen gemaakt. Aangezien een industriële uitstraling goed past bij een technische organisatie als Rijkswaterstaat, viel de keuze al snel op de gerecyclede Loop-collectie van onze Deense partner out-sider. Deze collectie, gemaakt van hoogwaardig polyethyleen, bestaat uit intern afval en productieoverschotten en heeft een antraciet grijze kleur.

Eindeloos combineren met Loop

Het dakterras nodigt absoluut uit om naar kantoor te gaan en elkaar te ontmoeten. Er zijn diverse gezellige zithoekjes gecreëerd die er allemaal net even anders uitzien. De Loop-familie biedt een breed scala aan modulaire elementen gericht op gezellig samenzijn en sociale interactie. Rijkswaterstaat heeft gekozen voor zeven verschillende elementen die onderling zijn te combineren. Waaronder de gebogen Loop Arc zitbanken, de multifunctionele Boa en de ronde Loop Up poefjes.

Tjinco heeft deze robuuste, mooi vormgegeven elementen geïnstalleerd. De elementen zijn niet verankerd op het terras, maar zijn verzwaard met water, waardoor ze altijd verplaatsbaar blijven. Het meubilair is onderhoudsvriendelijk, bestand tegen alle weersomstandigheden en geschikt voor intensief gebruik.Gebruikte producten

Projectadvies?
Bel of mail!

Op de hoogte blijven van onze nieuwste producten en projecten?