Herinrichting buitenterrein Campus ROC
Herinrichting buitenterrein Campus ROC

Herinrichting buitenterrein Campus ROC

Het Regionaal Opleidingscentrum Mondriaan is een bekende opleider voor middelbaar beroepsonderwijs in de regio Haaglanden. De Campus van de vestiging ROC Tinwerf was toe aan een metamorfose. Op het buitenterrein waren een beperkt aantal zitplekken en het meubilair wat er stond was verouderd. “Ons schoolplein werd nagenoeg niet gebruikt en was geen aantrekkelijke plek om te chillen” geeft Linda Jansen van de Facilitaire Dienst aan.

Veel ‘groen’ in de vorm van planten en bomen was leidend voor de nieuwe inrichting. Uit diverse onderzoeken blijkt dat een groene buitenruimte leidt tot creativiteit, kalmerend werkt en sociaal gedrag bevordert. Ook zijn er meer gezellige zithoekjes gecreëerd zodat de studenten zich thuis voelen en lekker kunnen relaxen. Vooraf was met de school bepaald wat voor soort meubilair er gewenst was, alvorens wij met een uitgebalanceerd inrichtingsvoorstel kwamen.

Picknicktafels op verhoogd terras

De Picnic HPL picknicktafels geven een perfecte invulling aan het verhoogde terras. Sterker nog, direct na plaatsing namen de studenten deze tafels al in gebruik. De Picnic HPL tafels zijn los geplaatst zodat ze makkelijk in te zetten zijn voor andere schoolevenementen. De tafelblad van deze ergonomisch picknicktafel is gemaakt van hogedruklaminaat. Het oppervlak is glad, niet poreus, hygiënisch en gemakkelijk schoon te houden.
Ook is er gekozen voor de opvallende Buddy picknicktafel in knaloranje. Een echte eye-catcher op het terras. Deze ronde picknicktafel is de meest sociale in zijn soort en biedt plek voor 8 personen.

Betonnen zitblokken hergebruikt

Zitten op de bestaande betonnen zitblokken is nog nooit zo comfortabel geweest. Alle zitblokken zijn in tact gebleven en voorzien van larikshouten bankjes. Deze Hop Hop bankjes zijn bevestigd bovenop de betonblokken en in een aantal gevallen voorzien van een ergonomische rugleuning. Het larikshout is dekkend gelakt om de Hop Hop bankjes te beschermen tegen alle weersomstandigheden.

Malaga afvalbak in ‘hout-look’

Een drukker schoolplein met meer zitgelegenheid zorgt voor meer afval. Dit vraagt om meer afvalbakken om de Campus schoon te houden. Er is gekozen voor de stalen Malaga afvalbak, afgewerkt met gerecyclede kunststof latten in ‘hout-look’. De bak is voorzien van een afvalzakzakhouder en is eenvoudig te legen door het kantelsysteem.

Loop ronde bank stimuleert sociale contacten

De ronde Loop is een echte praatbank die studenten stimuleert om gezellig samen te komen. Door de harmonieuze kleur, de veilig afgeronde vormen nodigt deze sociale bank uit om te hangen, eten en chillen. Er is bewust gekozen voor de kleur ‘sandstone’ vanwege de opspattende tuinaarde bij regen. Echter het Loop meubilair is eenvoudig schoon te houden en vergt nauwelijks onderhoud.

ROC Mondriaan is blij met het eindresultaat

“Na plaatsing van het schoolpleinmeubilair zagen wij direct dat leerlingen en docenten meer buiten gingen vertoeven. Er worden kleine vergaderingen gehouden op de ronde Loop banken. Ook kruipen leerlingen nu bij elkaar aan de picknicktafels. De kleurstelling heeft er mede aan bijgedragen dat het eindresultaat er verzorgd en vriendelijk uitziet. De gebruikte materialen zitten comfortabel en zijn makkelijk schoon te houden. Iedereen is enthousiast en we krijgen veel complimenten”, geeft een opgetogen Linda Jansen aan.

Gebruikte producten

Projectadvies?
Bel of mail!

Op de hoogte blijven van onze nieuwste producten en projecten?