Hoe kies ik de beste picknicktafel? 5 tips!
Hoe kies ik de beste picknicktafel? 5 tips!

Hoe kies ik de beste picknicktafel? 5 tips!

Na een winter binnen te hebben gezeten is het hoog tijd samen met collega’s, klasgenoten of vrienden naar buiten te gaan! Een picknicktafel is een ideaal meubel om samen buiten te eten, vergaderen of ontspannen. In onze collectie buitenmeubelen bieden wij een ruime keus aan de meest duurzame en sterke picknicktafels. Lees verder als je wil weten welke picknicktafel het best bij jou past!

Sterke, duurzame en stabiele picknicktafels

Picknicktafels zijn er in alle soorten en maten. Vooral in de kwaliteit van de materialen bestaan veel verschillen. Het vinden van een stevige tafel die niet omvalt en die jarenlang mee gaat, ook als hij het hele jaar door in de buitenlucht staat, kan nog best een opgave zijn. Veel houten picknicktafels die bij de bouwmarkt of het tuincentrum te koop zijn worden na een paar jaar instabiel. Het hout vergaat, de banken zakken door en de punten waar de onderdelen aan elkaar geschroefd zijn gaan roesten. De picknicktafels in onze collectie voldoen aan de hoogste kwaliteit voor straatmeubilair voor de openbare en semi openbare ruimte. Een voorbeeld van kwaliteit zijn de picknicktafels uit de Plateau serie met gepoedercoat stalen frames in combinatie met een zitvlak en tafelblad van High pressure laminate (Duromeer HPL). Dit zijn buitenmeubels die hufterproof, krasvast en slagvast zijn. Het gewicht van onze tafels bepaalt dat ze stabiel genoeg zijn en niet zomaar om kunnen vallen. Voor extra stevigheid bestaat daarnaast altijd de mogelijkheid ons meubilair te verankeren in of op de grond.

Eenvoudig in onderhoud en tegen ieder weertype bestand

Een picknicktafel die buiten gebruikt wordt of in een ruimte waar publiek vrij toegang heeft moet eenvoudig te onderhouden zijn. De oppervlakten van onze tafels zijn dan ook simpel met een lapje of een spons schoon te houden. In de buitenlucht doet een buitje samen met de wind ook wonderen. Kortom nauwelijks omkijken naar zoals je van hoge kwaliteit straatmeubilair mag verwachten. Juist omdat onze tafels gemaakt zijn om buiten te gebruiken zijn ze tegen ieder weertype opgewassen. Hitte of vorst ons meubilair wordt er niet warm of koud van! Sterker nog HPL (hogedruk laminaat) blijft aangenaam koel bij hoge temperaturen en bevriest niet bij vorst.

De ideale plek voor sociale interactie: Lets meet at the picknicktable!

Picknicktafels nodigen uit contact met elkaar te maken. De actieve zithouding die men automatisch aanneemt aan deze tafels maken het aangaan van een gesprekje kinderspel. Een lunch op de patio van het kantoor, een overleg met collega’s in de kantine, samenwerken aan een opdracht op het schoolplein of gewoon een beetje kletsen in het park met een voorbijganger; picknicktafels zijn de ideale spot om even contact te maken met je omgeving. Onze Picnic HPL picknicktafels van de Oostenrijkse fabrikant in straatmeubilair Miramondo vormen op dit moment één van onze meest populaire tafels voor schoolpleinen, kantines en kantoorinrichting.

Rond, ovaal of recht en in een eindeloze hoeveelheid kleuren verkrijgbaar

Iedere ruimte en ieder exterieur- of interieurontwerp vraagt om een andere vorm tafel. Laten wij nou ruimschoots aan die wens kunnen voldoen! Een ronde of ovale picknicktafel in een wat strakkere, rechthoekige ruimte versterkt een ontwerp en dat zelfde geldt voor een ruimte waarin een rechthoekige tafel een aanvulling op het design is. Omdat smaken verschillen en de een van uitbundige kleuren zoals fel rood, hemels blauw of mint groen houdt en de ander meer voelt bij zachtere, natuurlijkere tinten zoals grijs, wit bruin, beige en zwart hebben wij tafels in ons assortiment die in veel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Bekijk ons complete overzicht van al onze picknicktafels.

Kantoortuin, wachtruimte, schoolplein of park: picknicktafels passen overal

Het aantal projecten waar wij de afgelopen jaren picknicktafels aan geleverd hebben is bijzonder gevarieerd te noemen. Van schoolpleinen tot bedrijfskantines en van dakterrassen tot de hal van een station; overal waar mensen samenkomen en een plek zoeken om uit te rusten of te recreëren zal een picknicktafel een ideale aanvulling zijn.

Gebruikte producten

Projectadvies?
Bel of mail!

Op de hoogte blijven van onze nieuwste producten en projecten?