Loop meubilair nu ook in gerecycled kunststof
Loop meubilair nu ook in gerecycled kunststof

Loop meubilair nu ook in gerecycled kunststof

Onze Loop meubelserie voor de stad, scholen en kantoren is vanaf heden ook verkrijgbaar in 100% gerecycled kunststof.
Spelen, ontmoeten en ontspannen in de openbare ruimte kan met de komst van de Loop Recycle serie nu ook op een meer bewuste en duurzame manier.

De producten zijn allemaal gecertificeerd volgens het officiële EU Ecolabel en hiermee is deze meubellijn van de Deense fabrikant out-sider gemaakt met aandacht voor de natuur en het klimaat.

Meubilair van 100% gerecycled polyethyleen

Het meubilair is gemaakt van 100% gerecycled polyethyleen kunststof, waarvan 85% afkomstig is van intern afval en productieoverschot. Dit houdt in dat defecte producten, opstartresten en oude producten worden hergebruikt voor nieuwe productie. De overige 15% komt uit zakken van polyethyleen die worden gemalen en omgesmolten. Het totale recycleproces resulteert zo in een terrazzo kleureffect, zonder toegevoegde kunstmatige kleuren of ingrediënten.

De kleur van de banken, speelelementen, poefjes en andere zitelementen uit de Loop Recycle serie is antraciet grijs maar kan variëren van bestelling tot bestelling. Binnen een batch (één recycleproces) zal er weinig verschil in kleur zijn, en een batch is ongeveer 250 kg (staat gelijk aan 7 eenheden Loop ronde bank of 40 eenheden HopOp 500 zitelement rond.

Duurzame banken, zitelementen en speelelementen

De toekomst is gebaseerd op duurzame oplossingen met eerlijke producten. De uitbereiding van het Loop assortiment met een Ecolabel milieukeurmerk onderstrepen wij de wens om bij te dragen aan de ontwikkeling van duurzame producten.

We hebben allemaal een verantwoordelijkheid om de wereld duurzamer te maken. Met deze nieuwe 100% gerecyclede producten nemen we ons deel van die verantwoordelijkheid en dragen wij ons steentje bij aan meer duurzaam meubilair voor de openbare ruimte.

De volgende producten uit de Loop meubel serie kunnen besteld worden in de recyclebare versie:
Loop ronde bank, Loop Arc, Loop Cone, Loop Corner, Loop Line, Loop Boa, HopOp, HopOp 500 en Loop Up

Gebruikte producten

Projectadvies?
Bel of mail!

Op de hoogte blijven van onze nieuwste producten en projecten?