Meubilair met industriële look voor woontorens Den Haag

Meubilair met industriële look voor woontorens Den Haag

Het project Caland Dock is gelegen aan de upcoming wijk Laakhaven West in Den Haag en bestaat uit vijf woontorens met 550 appartementen. In het atrium van 4 van de woontorens heeft Tjinco zitmeubelen geleverd en geplaatst, bestaande uit betonnen banken en gerecyclede Loop Up zitelementen. De uitstraling van de producten past perfect bij de industriële en stoere uitstraling van de panden.

Zitmeubilair dat een eenheid vormt met architectuur van het gebouw

De gezamenlijke ruimtes van dit fraaie nieuwbouwproject hebben een industriële uitstaling waarbij is nagedacht over elk detail. Neem bijvoorbeeld de lichtval tussen de verschillende verdiepingen die de banken en zitelementen extra in de spotlights zetten.
Daarbij wordt de langgerekte vorm van het atrium benadrukt door de lengte van de banken van ruim 14 meter. Het resultaat is een krachtige eenheid tussen interieur en architectuur.

Maatwerk banken van beton met warm houten zitting

De vraag aan Tjinco was zitmeubilair te leveren dat niet alleen qua vorm maar ook qua uitstraling aansloot bij het gebouw. Per atrium werden 12 betonnen zitelementen met een lichte, natuurlijke uitstraling aan elkaar gekoppeld zodat een lange, strakke bankopstelling ontstond. Omdat voor warmbeton werd gekozen - een beton dat zich kenmerkt door een bijzonder licht gewicht - konden de elementen zonder problemen binnen worden geplaatst. De zitting van de banken is gemaakt van meranti hout wat een mooie warme tegenhanger is van het strak vormgegeven beton.

Duurzaam zitelementen van gerecycled kunststof

De gerecyclede Loop Up zitelementen, die door de hal verspreid staan, vormen een duurzame aanvulling op het interieur van dit project. De ronde poefjes zijn gemaakt van 100% gerecycled polyethyleen. De warme, antracietgrijze kleur van deze poefjes draagt bij aan een praktische en vooral stijlvolle ontmoetingsplek voor de bewoners en de bezoekers van het gebouw.

Montage en installatie op locatie

Tjinco leverde niet alleen het meubilair voor Caland Dock maar verzorgde ook het transport en de plaatsing op locatie. Het montage team van Tjinco nam met vakmanschap en aandacht alle zorg uit handen en leverde zo een totaalproject op.

Werken en wonen aan het water

Bouwbedrijf Stebru ontwikkelde in samenwerking met NU Projectontwikkeling en Kampman Architecten het toonaangevende project Caland Dock. NU Projectontwikkeling heeft voor dit omvangrijke project de Haagse Woonprijs 2020 gewonnen! Het project bestaat uit vijf gebouwen met een moderne, eigentijdse uitstraling waar mensen kunnen werken en wonen aan het water van de gelijknamige Calandkade.

Gebruikte producten

Projectadvies?
Bel of mail!

Op de hoogte blijven van onze nieuwste producten en projecten?