Nieuwe schooljaar met nieuw meubilair voor het Regio College
Nieuwe schooljaar met nieuw meubilair voor het Regio College

Nieuwe schooljaar met nieuw meubilair voor het Regio College

Op schoolplein van het mbo-college in Zaandam heerst een gezellige en informele sfeer. Hier kunnen de studenten zich thuis- en veilig voelen. Het nieuwe meubilair op het schoolplein nodigt dan ook uit om te chillen, lunchen en zelfs huiswerk te maken. Wat voorheen een kale plek is nu een favoriete ontmoetingsplek voor de leerlingen geworden.

Creatieve briefing als startpunt

Look and feel
Uitgangspunt waren de lijntekeningen met cirkelvormige kleurvlakken waar de zitelementen en plantenbakken een plek moesten krijgen. Ook was er een moodboard gemaakt met zitvormen, kleuren en indelingen. Voor Tjinco een perfect uitgangspunt om tot een passend, creatief inrichtingsvoorstel te komen.

Randvoorwaarden
Aangezien het schoolplein zich bovenop een parkeerdek bevindt moesten we rekening houden met een maximale draagkracht van het dak. Aan de andere kant moesten de zitelementen ook weer zwaar genoeg zijn omdat er door de aanwezige vloerverwarming geen meubilair aan de grond verankerd kon worden.

Plateau picknicktafel: duurzaam & onderhoudsvrij

Vanaf nu kunnen de leerlingen lekker lunchen, lezen of relaxen aan de Plateau picknicktafels. Deze eendelige en sterke design picknicktafel is vervaardigd uit hogedruklaminaat (HPL) met een onderstel van thermisch verzinkt staal. De tafel biedt plaats aan 8 tot 10 personen, is slagvast en krasvast en onderhoudsvrij. We hebben ook de Plateau-I geleverd, een variant waar makkelijk een rolstoel is aan te schuiven. De Plateau picknicktafel is minimalistisch vormgegeven, duurzaam en uitbreidbaar met een oplaadpunt voor mobiele telefoon en laptop.

Rio serie: veelkleurig en hart voor het milieu

Ook is er gekozen voor de kleurrijke en speelse Rio serie. Schoolpleinmeubilair dat opvalt door zijn verscheidenheid aan vormen en kleuren. Rio tovert ieder schoolplein om tot een unieke plek die aanzet tot spelen, hangen en chillen. De duurzame Rio zitelementen en plantenbakken zijn gemaakt van gerecycled kunststof. Omdat het meubilair vanwege de vloerverwarming niet verankerd kon worden op de grond zijn alle elementen gevuld met zand. De Rio elementen kunnen hierdoor niet zomaar worden verplaatst of meegenomen.

Loop: slagvast, krasvast en onbreekbaar

De ronde Loop banken passen perfect binnen het ontwerp van het plein. Met de veilig afgeronde vormen en ruimte voor planten middenin, is deze multifunctionele bank een bestseller voor schoolpleinen. De kleur sandstone harmonieert met de ondergrond van het parkeerdek en draagt bij aan een aantrekkelijke entree van de school. De ronde Loop banken zijn gevuld met water waardoor ze stevig en onverwoestbaar op het parkeerdek staan.

Gebruikte producten

Projectadvies?
Bel of mail!

Op de hoogte blijven van onze nieuwste producten en projecten?