Nieuwbouw Haagse badplaats Kijkduin
Nieuwbouw Haagse badplaats Kijkduin

Nieuwbouw Haagse badplaats Kijkduin

Bij de herontwikkeling van de Haagse familiebadplaats Kijkduin ligt de focus op duurzaamheid. Het nieuwe Kijkduin wordt volledig gasvrij, maakt gebruik van zonnepanelen en de daken worden voorzien van een groene ‘mos-sedum’ bedekking. De eerste fase van de bouw is inmiddels afgerond. Met op de begane grond een aantrekkelijk aanbod van retail, horeca en food. Dé plek waar wonen, winkelen, uitgaan en recreatie samenkomen.

Inrichting winkelpromenade

De promenade moest onderscheidend en prestigieus worden ingericht met een ‘look en feel’ die past bij de duinachtige omgeving. Opdrachtgever FRED Developers was op zoek naar uniek buitenmeubilair dat qua kleur en materiaal naadloos zou aansluiten bij de architectonische bouw van Nieuw Kijkduin. Met de nadruk op ronde, organische vormen, natuurlijke tinten en duurzame materialen. Een belangrijke voorwaarde bij het keuzeproces was dat de materialen bestand moesten zijn tegen de weersinvloeden van zee.

Aan de hand van een wensen- en eisenlijst heeft Tjinco verschillende moodboards gemaakt. Na het creatieve proces is de keuze uiteindelijk gevallen op betonnen Supercell zitelementen, Paxa banken en afvalbakken voor gescheiden afvalinzameling.

Opvallende zitelementen van beton

Er is gekozen voor afgeronde ovalen zitstenen met een natuurlijke uitstraling waar bezoekers en wandelaarS heerlijk op kunnen zitten. Deze Supercell zitelementen en een aantal gecombineerde zit- plantenbakken zijn vervaardigd uit architectonisch beton en zijn bijzonder vandalismebestendig. Het gebruik van verschillende elementen uit de Supercell serie zorgt voor een extra speels effect in de promenade. Ook kinderen kunnen fijn spelen door de veilig afgeronde vormen van dit in het oog springende meubilair.

Sociale praatbank Paxa van Zweeds design

Deze lage, stijlvolle Paxa bank nodigt uit tot contact en sluit naadloos aan bij de inrichting van Nieuw Kijkduin. Het zitgedeelte is opgebouwd uit gestroomlijnde Jatoba houten latten die rusten op de zij-panelen van gegoten beton. Qua materiaal past deze comfortabele bank van Zweeds design heel goed in de setting van zee, strand en duinen.

Eerste fase, een prachtig resultaat

Creatief meedenken over de inrichting van de buitenruimte, snel schakelen en flexibiliteit, kenmerken het project Nieuw Kijkduin. Samen met Weverling Groenproviders heeft Tjinco de promenade ingericht. Weverling Groenproviders heeft naast de groeninrichting ook de plaatsing van ons meubilair verzorgd. En dat Nieuw Kijkduin op een steenworp afstand van Tjinco ligt maakt ons extra trots dat we een bijdrage hebben mogen leveren. We zien uit naar fase twee!

Opdrachtgever: FRED Developers
Architect: TConcept
Groeninrichting: Weverling Groenproviders

Gebruikte producten

Projectadvies?
Bel of mail!

Op de hoogte blijven van onze nieuwste producten en projecten?