Speelobjecten met meer kleur op het Eendenplein
Speelobjecten met meer kleur op het Eendenplein

Speelobjecten met meer kleur op het Eendenplein

Rond het Eendenplein in Den Haag staan scholen, een kinderdagverblijf en een buitenschoolse opvang. Vanuit de gemeente Den Haag, de scholen en de buurtbewoners was er de wens om het gezamenlijke speelplein te vergroenen.

Het oorspronkelijke schoolplein was kaal en somber, vaak te warm of juist te winderig. Met elkaar is gekeken hoe het plein klimaatbestendig gemaakt kon worden. Hittestress wordt nu verminderd door bomen en meer groen op het plein. Ook zijn er nu veel meer speelmogelijkheden en verstopplekken voor kinderen en zitplekken voor ouders.

Betonnen zitelelementen met speelste uitstraling

Er is gekozen voor de betonnen ‘poefjes’ van onze Spaanse leverancier Durbanis in verschillende vormen en maten. Deze IO zitelementen hebben een speelse uitstraling en brengen kleur op het Eendenplein. Ze bieden zitcomfort aan de ouders en de jeugd kan er op spelen en springen. Naast de vormgeving was door de ondergrondse transportleidingen ook het gewicht doorslaggevend voor de uiteindelijke keuze.

Project Eendenplein is een mooi voorbeeld van goede samenwerking tussen gemeente, scholen en buurtbewoners. Dit project is zorgvuldig begeleid van ontwerp tot uitvoering door de gemeente Den Haag in samenwerking met Adviesburo R.I.E.T.

Gebruikte producten

Projectadvies?
Bel of mail!

Op de hoogte blijven van onze nieuwste producten en projecten?