Speels en duurzaam meubilair voor het Wilhelmina Ziekenhuis
Speels en duurzaam meubilair voor het Wilhelmina Ziekenhuis

Speels en duurzaam meubilair voor het Wilhelmina Ziekenhuis

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) heeft een gloednieuw, sfeervol Ouder en Kind-centrum. Een bezoek aan de kinderafdeling is soms heftig, spannend, kort of lang. Dan is het fijn dat er afleiding is voor kind, ouders of familie. Met als doel het herstel te bevorderen. Hiervoor is het concept ‘Asserbos’ ontwikkeld die de ruimte biedt voor steun en afleiding. Bezoekers kunnen kennis maken met Ed Eekhoorn en zijn vrienden en worden uitgedaagd om op (digitale) speurtocht te gaan.

Alle middelen op de afdeling zijn erop gericht om zowel voor kinderen als voor ouders een plek te creëren om te ontdekken en te ontspannen. Het nieuwe centrum heeft een heldere en open uitstraling gekregen, door gebruik van rustige basiskleuren met enkele frisse accenten. Op de kinderafdeling heeft Tjinco kindvriendelijke, kleurrijke zitelementen geleverd en geplaatst die perfect passen in het Asserbos.

Kindvriendelijke speel- en zitelementen

De Rio zitelementen en de HopOp 500 krukjes die door het Asserbos verspreid staan, vormen een duurzame aanvulling op het interieur van de kinderafdeling. De veilig afgeronde vormen, de variatie aan kleuren en de verschillende formaten geven de zitjes een speels karakter. Dit draagt bij aan een gezellige en vooral warme ontmoetingsplekken voor ouders en kinderen. Zowel de Rio zitelementen als de HopOp 500 krukjes zijn van recyclebaar polyethyleen en makkelijk verplaatsbaar.

Desinfecteren van het meubilair

In het WZA worden desinfecterende middelen gebruikt om medisch en verpleegkundig materiaal schoon te houden. Een voorwaarde van het WZA is dat deze desinfecterende middelen ook gebruikt moeten kunnen worden voor het afnemen van de zitmeubelen met behoud van kleur. Zowel de Rio zitelementen als de HopOp 500 krukjes zijn bestand tegen reiniging met de gebruikelijke desinfectiemiddelen.

Realisatie

In samenwerking met het Wilhelmina Kinderziekenhuis en Kiwanis Assen heeft Panton het concept ‘Asserbos’ ontwikkeld en begeleid. Dankzij succesvolle fondsenwerving heeft Kiwanis Assen alles financieel mogelijk gemaakt.

Gebruikte producten

Projectadvies?
Bel of mail!

Op de hoogte blijven van onze nieuwste producten en projecten?