Polyethyleen / kunststof

Polyethyleen, ook wel PE kunststof genoemd, is een zeer duurzaam, thermoplastisch, synthetisch materiaal op basis van minerale olie. De uitzonderlijke technische kenmerken van polyethyleen bepalen dat het uiterst sterk, slijtvast, slagvast, UV-bestendig en weerbestendig is. Daarbij is polyethyleen bijzonder eenvoudig schoon te houden en onderhoudsvrij. In tegenstelling tot hout bevat polyethyleen geen vocht en in tegenstelling tot staal voelt het niet warm of koud aan. Deze eigenschappen maken polyethyleen tot een ideaal materiaal voor meubilair voor de openbare en semi openbare binnen- en buitenruimte.

Rotatie gegoten polyethyleen

Voor de productie van meubilair ondergaat polyethyleen een rotatiegietproces, waarbij de grondstof (PE-poeder) in een stalen of aluminium mal wordt gegoten. De mal wordt verwarmd en draait om zijn as waarna hij afkoelt. Daarna kan de mal worden geopend en het meubel worden verwijderd en verder worden afgewerkt.

Gerecycled polyethyleen

Ons polyethyleen meubilair is ook verkrijgbaar in gerecycled polyethyleen. De 100% gerecyclede versie is gemaakt van intern afval en productieoverschot en heeft een antraciet grijze kleur.

Scoopi Zitelement

Scoopi Zitelement
Manga Street

Lava Bank

Lava Bank
Vondom

Rio Plantenbak

Rio Plantenbak
Durbanis