Docententerras voor Keizer Karel College
Docententerras voor Keizer Karel College

Docententerras voor Keizer Karel College

Het dakterras van het Keizer Karel College is omgetoverd tot een gezellige huiskamer waar docenten kunnen lunchen, vergaderen en ontspannen in de buitenlucht. Het nieuwe dakterras is ingericht met opvallend meubilair, moderne plantenbakken en prachtige wandpanelen.

Wensen en eisen voor het inrichtingsplan

Het Keizer Karel College had een duidelijke visie opgesteld voor het inrichtingsplan. Ze wilden een plek creëren waar minimaal 20 medewerkers tot rust kunnen komen. Een ruimte waar zij samen kunnen lunchen, overleggen of hun les kunnen voorbereiden. De inrichting moest een energieke sfeer uitstralen die positief doorwerkt in de communicatie met elkaar.
Er was behoefte aan duurzame materialen, hoogteverschillen tussen het verschillende meubilair en aantrekkelijke vormen. Daarnaast moest het meubilair, vanwege de locatie op een dakterras, verplaatsbaar en onderhoudsvriendelijk zijn.

Inspirerende ontwerpen

Vanaf de ontwerpfase is Tjinco betrokken geweest bij de totaalinrichting van het docententerras. Op uitnodiging van Robert Aartse, afdelingsleider bedrijfsvoering, hebben we diverse ontwerpen gepresenteerd. Deze ontwerpen omvatten niet alleen het meubilair maar ook de groeninvulling en de wandaankleding.

Duurzaam en veelzijdig meubilair
Voor de inrichting is gekozen voor de Bibi meubelserie, afkomstig van onze Oostenrijkse partner miramondo. De Bibi serie bestaat uit banken, tafels en stoelen die zich kenmerken door hun eenvoud en veelzijdigheid. Ze bieden de mogelijkheid om binnen één project een eigen sfeer te creëren. De kleur ‘solid white’ is gekozen om een rustige uitstraling te bevorderen. De antracietgrijze King Arthur picknicktafels sluiten hier naadloos bij aan. Deze tafels zijn voorzien van een opening aan één zijde, wat het instappen vergemakkelijkt.

Het meubilair is uiterst duurzaam en wordt gekenmerkt door hogedruklaminaat (HPL) in combinatie met een sterke staalconstructie. Het HPL oppervlak is glad, bestand tegen alle weersomstandigheden, hygiënisch en gemakkelijk schoon te houden. Door verschillend modulair meubilair te combineren ontstaat er een docententerras met een huiselijke sfeer.

Beplanting en wandbekleding in stijl
Er is gekozen voor de hoge, witte, rechthoekige Gatsby plantenbakken in art deco-stijl met geribbelde details. Deze zijn gevuld met kunststof Japanse bamboeplanten, speciaal voor buiten en met een kleurgarantie van acht jaar. De plantenbakken zijn verzwaard met kiezels zodat ze bij wind blijven staan en het regenwater wordt automatisch afgevoerd. 

Op beide muren zijn ronde aluminium wandpanelen bevestigd die qua vorm perfect aansluiten bij de ronde King Arthur picknicktafels. Het leuke is dat de docenten hebben meegedacht en zelf de sfeerbeelden hebben uitgezocht voor op de wandpanelen.

Tjinco levert een totaalpakket

Tjinco is vanaf het ontwerp tot en met de montage en plaatsing betrokken geweest bij de inrichting van docententerras. Wij hebben niet alleen meegedacht over het meubilair, maar ook geadviseerd over de invulling van de plantenbakken en wandpanelen, wat heeft bijgedragen aan het volledige ontzorgen van het Keizer Karel College.


Gebruikte producten

Projectadvies?
Bel of mail!

Op de hoogte blijven van onze nieuwste producten en projecten?