Wooncomplex met leeftuin in Gerbrandystraat in Utrecht
Wooncomplex met leeftuin in Gerbrandystraat in Utrecht

Wooncomplex met leeftuin in Gerbrandystraat in Utrecht

Op de plek van het voormalige belastingkantoor aan de Gerbrandystraat in Utrecht staat een nieuw appartementencomplex met 487 huurappartementen, waarvan 200 studentenunits. De appartementen zijn verspreid over drie gebouwen en vormen samen een driehoek. Tussen deze gebouwen bevindt zich een buitenruimte op een verhoogd leefdek met daaronder een parkeergarage.

Uitnodigende zitelementen voor bewoners

Het buitenterrein is ingericht naar het plan van landschapsarchitect Poelmans Reesink uit Arnhem. Op het verhoogde leefdek is ruimte voor sociale ontmoetingen en ontspanning. Er zijn diverse plekken ontworpen met uitnodigende zitelementen waar bewoners kunnen genieten van de buitenlucht. De bomen en struiken in de plantenbakken zorgen voor privacy, beschutting en een gezond leefklimaat.

100% recyclebare banken

De groene Coffin Lounge banken staan afwisselend gepositioneerd in de zon en op schaduwplekken. Ze bieden de bewoners de ruimte om samen buiten te relaxen. Deze zitelementen zijn modulair en gemaakt van polyethyleen met een binnen frame van gegalvaniseerd staal. Polyethyleen is niet in water oplosbaar en heeft geen negatieve ecologische effecten. Alle onderdelen van het de Coffin Lounge banken zijn voor 100% recyclebaar en kunnen aan het einde van hun levenscyclus gemakkelijk van elkaar worden gescheiden.

Gianto plantenbakken als eyecatcher

Poelmans Reesink heeft gekozen voor het straatmeubilair van Tjinco om het leefdek groener te maken. De fraaie Gianto Sito plantenbakken zijn grote potten die passen bij de schaal van de gebouwen. Ze zijn van licht materiaal gemaakt waardoor ze geschikt zijn voor op het dak. Het duurzame polyethyleen waaruit de Gianto Sito is vervaardigd is 100% recyclebaar en garandeert een hoge weerstand tegen UV-straling. Wil je meer info over onze hoogwaardige plantenbakken kijk dan op onze website: https://tjinco.nl/producten/ca...

Opdrachtgever: Bouwbedrijf Wessels Rijssen
Landschapsarchitect: Buro Poelmans Reesink
Architect: Van der Linde Architecten

Gebruikte producten

Projectadvies?
Bel of mail!

Op de hoogte blijven van onze nieuwste producten en projecten?