Levendig schoolplein voor Symbion college in Didam
Levendig schoolplein voor Symbion college in Didam

Levendig schoolplein voor Symbion college in Didam

Het Symbion college in Didam is een school waar het praktijkgericht leren ook tot uiting komt op het schoolplein. Met de nieuwe banken, stoelen, picknicktafels en zitelementen van Tjinco is leren, spelen en ontspannen in de frisse buitenlucht aangenaam en nog leerzamer geworden.

Uitdagend schoolplein om te werken, sporten en ontspannen

De nieuwe buitenruimte van het Symbion werd door de creatieve medewerkers van Biljoen Groen @ Liemers Hendriks ontwikkeld tot een gevarieerd en uitdagend schoolplein waar de kinderen werken, sporten en ontspannen. Er is ruimte gemaakt voor een moestuin, een leervijver en een prachtig sportveldje. Uit onze collectie schoolmeubilair werd voor op het schoolplein een gevarieerde selectie buitenmeubels gekozen die voldoende ruimte bieden om uit te rusten, werken, ontmoeten en ontspannen.
De beplanting zorgt ervoor dat het gehele ontwerp een mooie uitgebalanceerde eenheid vormt.

Chillen en hangen op het Loop schoolpleinmeubilair

Na inspanning komt ontspanning; daar is op het schoolplein van deze praktijkschool goed rekening mee gehouden. Een aantal verschillende zitelementen uit de Loop serie zoals de Cone, de Arc en de Boa in het groen en rood, bieden voldoende ruimte om na de les lekker buiten te chillen en te hangen. De meubels uit de Loop serie zijn flexibel, origineel, kleurrijk, modulair en gemaakt van slagvast, krasvast, vandalismebestendig polyethyleen (recyclebaar kunststof). Ideaal dus voor een levendig schoolplein zoals dat van het Symbion College!

Een ronde bank met rugleuning voor een speelse vorm op een strak schoolplein

De ronde bank Loop, zoals toegepast in Didam, vormt samen met de Loop Cone een speels zitelement met rugleuning. In het midden van deze bank kan een plant of boom geplaatst worden waarmee een soort kleine boombank ontstaat. De Loop Cone staat bij het Symbion college letterlijk en figuurlijk in het middelpunt van het schoolplein waardoor er aan iedere kant van de bank een mooi uitzicht is op dat wat er verder op het plein gebeurt.

Loop ARC: de bank in de vorm van een slinger of cirkel

In de Loop serie zijn de verschillende meubels perfect te combineren in kleur en vorm. Deze school heeft ervoor gekozen naast de Loop Cone ook de Loop Arc bank in het fel rood te plaatsen. De Loop Arc is onder het schoolpleinmeubilair met recht het meest populaire ‘kindje uit de klas’ te noemen. De losse elementen (vanaf 3 stuks) kunnen samen een slinger of cirkel vormen. Hiermee vormt zij zowel op een wat smaller plein als een vierkant plein een speels zitelement waar 5 personen per element comfortabel op kunnen zitten. Door, zoals in Didam is gedaan, 5 elementen te koppelen ontstaat een bank in de vorm van een acht die speels over het schoolplein kronkelt.

Origineel en anders: schoolmeubilair dat inspireert

Bent u op zoek naar meubilair dat prikkelt en inspireert? De banken en zitelementen uit de Loop serie spreken zowel qua kleur als vorm de zintuigen aan en nodigen uit te gaan spelen, zitten en ontspannen. Ook de Loop Boa en de Shark bank met rugleuning, die schijnbaar willekeurig op het schoolplein zijn neergezet, vormen dankzij hun vorm en kleur inspirerende plekken om te spelen en een beetje te hangen in de zon.

Buiten werken en lunchen aan de Picnic HPL picknicktafels

Met de keus voor de Picnic HPL picknicktafel van Miramondo is voor het schoolplein voor één van de meest praktische tafels uit ons assortiment gekozen. Deze stoere tafel is verkrijgbaar in eindeloos veel kleuren, is ijzersterk en tegen iedere weertype bestand. Hij krast niet, vergt geen onderhoud en gaat jarenlang mee in de openbare en semi openbare ruimte! Niet voor niets kiezen veel scholen voor deze picknicktafels om de leerlingen en medewerkers een plek in de buitenlucht te bieden waar ze kunnen samenwerken en lunchen.

Praktisch en duurzaam buitenmeubilair voor scholen en (semi-) openbare ruimte

Bij het samenstellen van onze collectie buitenmeubilair, dat ook binnen prima toegepast kan worden, zijn wij uitgegaan van een aantal belangrijke criteria. Behalve uitnodigend moeten de banken, stoelen, tafels en picknicktafels vooral praktisch, overal inzetbaar en duurzaam zijn. Een school, universiteit, kantoor of winkelcentrum heeft regelmatig te maken met evenementen. Dat de standaard opstelling van het meubilair op die dagen kan worden aangepast is van groot belang. De zit- en speelelementen uit de Loop serie zijn met 3 of 4 personen goed te verplaatsen en kunnen indien gewenst, verzwaart worden door ze te vullen met water of zand. Onze picknicktafels zijn zwaar genoeg om los te plaatsen maar kunnen, als het nodig is, verankerd worden in of op de grond.

Gebruikte producten

Projectadvies?
Bel of mail!

Op de hoogte blijven van onze nieuwste producten en projecten?