Nieuw schoolgebouw Gomarus College ingericht met Buddy picknicktafels
Nieuw schoolgebouw Gomarus College ingericht met Buddy picknicktafels

Nieuw schoolgebouw Gomarus College ingericht met Buddy picknicktafels

Onlangs vond, onder begeleiding van onderwijsminister Arie Slob, de feestelijke opening van het nieuwe schoolgebouw van het Gomarus College in Drachten plaats.
De nieuwe school is een open, frisse en inspirerende werkplek geworden voor scholieren en docenten met in- en rondom het gebouw een prominente rol voor onze ronde Buddy picknicktafels en banken en de stoere betonnen picknicktafels Tour.

Architectuur en interieurontwerp vullen elkaar naadloos aan

Het gebouw is ontworpen door Gert Jan Samsom van BDG Architecten uit Zwolle. Het werd een open ontwerp waarin veel gebruik is gemaakt van glas, licht en ronde vormen. Het team van Buss ontwerp & inrichting nam de inrichting van de kantine, de leerpleinen, de personeelsruimte en het buitenplein voor haar rekening en vond bij Tjinco het perfect passende meubilair voor de gemeenschappelijke ontmoetingsruimtes van de school.

Vrolijk gekleurde picknicktafels en banken in de huisstijlkleuren van de school

De keuzes voor de ronde banken en tafels sluiten naadloos aan bij de architectonische vormen van het pand. Speels, transparant en net als een groot deel van de muren, vloeren en trappen in het gebouw met opvallende, vrolijke kleuraccenten.
De ronde Buddy picknicktafels die de entree van de school sieren passen perfect bij de opvallende gele trappen. En ook de oranje Buddy banken met rugleuning die verspreid geplaatst zijn door het gebouw, vormen een natuurlijk geheel in het plaatje. Gelukkig maar dat onze Buddy serie in meer dan 18 kleuren verkrijgbaar is zodat de juiste match ook voor dit project gevonden werd!

Ronde tafels die uitnodigen tot contact maken

Met de slogan “Leren voor je Leven” heeft het Gomarus College een duidelijk doel voor ogen: leerlingen bereiden zich op deze school voor op een plek in de maatschappij.
Er is hierbij veel aandacht voor positief sociaal gedrag op onder andere de speciaal daarvoor gerealiseerde werkpleinen, ook wel leerpleinen genoemd. De ronde vormen van de picknicktafels sluiten dan ook goed aan bij deze gedachten omdat de cirkelvorm automatisch uitnodigt tot het maken van contact met anderen.
Samenwerken aan een opdracht, een taak of samen een boterham eten tijdens de lunch, de Buddy picknicktafels zijn een sociale plek voor diverse bezigheden.

Groen geïntegreerd in de Buddy banken met rugleuning

Een praktisch en vooral ook gezond idee bleek het plaatsen van een plant in het midden van de ronde Buddy banken met rugleuning. De rustpunten die door deze banken gecreëerd worden zijn daarmee niet alleen origineel qua vorm maar bieden direct een verbeterde luchtkwaliteit wat de concentratie en leerprestaties ten goede komt. Een ideale plek dus om met bijvoorbeeld een laptop op school te werken aan een presentatie of opdracht.

Stoer en tijdloos buiten recreëren aan de Tour picknicktafels van beton

Ook bij goed weer is het goed toeven op het Gomarus College! Een ruime hoeveelheid stoere, betonnen, lichtgrijze Tour picknicktafels biedt plaats aan een groot deel van de leerlingen om bij goed weer buiten te werken, te pauzeren, hangen, kletsen en chillen met klasgenoten en vrienden. De Tour picknicktafel is de “sterkste jongen” uit ons ruime assortiment tafels voor de (semi-) openbare buitenruimte. Hufterproof, vandalismebestendig en onbreekbaar. Kortom onze tafels staan voorlopig steengoed op hun plek voor dit prachtige nieuwe schoolgebouw in Drachten!

Kijk hier voor een compleet overzicht van ons schoolmeubilair.

Gebruikte producten

Projectadvies?
Bel of mail!

Op de hoogte blijven van onze nieuwste producten en projecten?