Een nieuw sportief ontmoetingsplein voor Greijdanus Zwolle
Een nieuw sportief ontmoetingsplein voor Greijdanus Zwolle

Een nieuw sportief ontmoetingsplein voor Greijdanus Zwolle

Het schoolplein van de christelijke scholengemeenschap Greijdanus in Zwolle is compleet gerenoveerd. En van het verouderde meubilair en de bestrating is afscheid genomen. De school was toe aan een uitdagende en moderne leefruimte. Uitdagend en eigentijds kenmerkt ook het onderwijs dat wordt aangeboden door het Greijdanus. Ook genieten behoort tot de kernwaarden van deze christelijke school. En genieten dat doen de leerlingen en docenten met volle teugen op het nieuw, kleurrijk ingerichte ontmoetingsplein.

Iedereen naar buiten

Op basis van de plattegrond heeft Tjinco een drietal ontwerpen, in verschillende kleurstellingen gemaakt. Er waren vooraf een aantal uitgangspunten geformuleerd die sowieso moesten terugkomen in de visualisaties. Zoals het gebruik van de huisstijlkleuren; warm geel en oranje. Aandacht voor sport en spel stond hoog op de agenda. Dit heeft geleid tot het sportcourt waar leerlingen kunnen voetballen, hockeyen en bewegen. Op de randen van de boarding kunnen de leerlingen ook zitten. Dit stimuleert weer het samenkomen op een plezierige plek in de buitenlucht. Als laatste moesten er voldoende aantrekkelijke zithoekjes worden gecreëerd om de leerlingen te motiveren naar buiten te gaan.

Plateau meubilair: zitten en ontmoeten

Verspreid over het schoolplein staat het veelzijdige Plateau meubilair van Scandinavisch design. Instapvriendelijk picknicktafels en comfortabele banken met- en zonder rugleuning in verschillende aansprekende kleuren. En in het kader van duurzaamheid zijn de bestaande betonnen muurtjes intact gebleven. Hierop zijn verschillende bankjes gemonteerd voor optimaal zitcomfort. Het Plateau meubilair is gemaakt van zeer sterk en onderhoudsvriendelijk hogedruklaminaat, bestand tegen ieder weertype en UV-bestendig.

Als contrast is er naast het kleurrijke meubilair gekozen voor de ingetogen grijze Loop Arc banken. Deze slingervormige, modulaire banken brengen rust en gezelligheid in de zorgvuldig gecreëerde chillhoekjes. De banken springen in het oog door hun afgeronde vormen en zijn vervaardigd uit 100% gerecycled polyethyleen.

Een schoner en groener schoolplein

Op strategische plekken zijn fel oranje afvalbakken geplaatst. De vrolijke Ibiza afvalbak stimuleert de leerlingen om hun afval in de bak te werpen en zorgt er tegelijkertijd voor dat het schoolplein schoner blijft. De Ibiza afvalbak is gemaakt van stevig polyethyleen, heeft een inhoud van 80 liter en is door de grote deur eenvoudig te legen.

Om de looproute, spelgedeelte en zithoekjes extra te markeren zijn er mooie groenstroken en opvallende gele mega-plantenbakken geplaatst. De trendy Alvium plantenbakken dragen bij aan de vrolijke leefruimte waar leerlingen lekker kunnen socializen. De plantenbakken van polyethyleen zijn UV-bestendig en eenvoudig schoon te houden.

Een schitterend ontmoetingsplein

‘Zowel leerlingen als docenten zijn zó blij met het vernieuwde ontmoetingsplein’, aldus Mathilde Stam, Facilitair Manager. ‘We zijn er in geslaagd om er een uitdagend, kleurrijk plein van te maken, waar leerlingen met elkaar in verbinding zijn. Daarom hebben we bewust gekozen voor de actieve sportcourt en veel gezellige zitjes om te chillen. Het voorjaar kan niet snel genoeg beginnen.’

Gebruikte producten

Projectadvies?
Bel of mail!

Op de hoogte blijven van onze nieuwste producten en projecten?