Universiteit Twente innovatief met duurzaam buitenmeubilair

Universiteit Twente innovatief met duurzaam buitenmeubilair

De Universiteit Twente, de enige echte campus universiteit van Nederland, biedt een uniek groen gebied voor onderwijs, onderzoek, wonen en leven. Met ongeveer 16.500 studenten en medewerkers is de UT voortdurend bezig met het onderhoud, renovatie en nieuwbouw van alle faciliteiten voor onderwijs, onderzoek, studentenhuisvesting, sport en cultuur. Een recent project was de vervanging en uitbreiding van het buitenmeubilair op de campus.

De Beste Picknicktafel voor het Beste Gebouw

De gele King Arthur XL picknicktafel siert nu de faculteit ITC, die verkozen is tot het Beste Gebouw van het Jaar 2024. Een leuke bijkomstigheid is dat ook de King Arthur picknicktafel, ontworpen door onze partner miramondo, dit jaar drie designprijzen heeft gewonnen. Deze reusachtige, picknicktafel biedt plaats aan meer dan 36 personen, waardoor het een ideale plek is voor sociale interacties. De neon groene King Arthur Large met 24 zitplekken is geplaatst in een groene beschutte inham die privacy biedt en waar prima vertrouwelijke overleggen kunnen plaatsvinden.

Het O&O-plein kleurt rood

Het O&O-plein is nu een aantrekkelijke ontmoetingsplek waar studenten en medewerkers samenkomen om te werken, studeren en te ontspannen. Het plein is ingericht met 20 rode King Arthur Picknicktafels. Deze tafels hebben een opening aan één zijde om het instappen te vergemakkelijken. Bovendien is het gladde tafelblad een prettige plek om aan te werken.
Het meubilair is uiterst duurzaam en wordt gekenmerkt door hogedruklaminaat (HPL) in combinatie met een sterke staalconstructie. Het HPL-oppervlak is glad, bestand tegen alle weersomstandigheden, hygiënisch en gemakkelijk schoon te houden.

Ook heeft de speelse Halong bank met geïntegreerde rugleuning een plekje gekregen op het plein. Voor deze sociale praatbank, van onze Spaanse partner Durbanis, is eveneens gekozen voor de levendige rode kleur. De golvende vorm zorgt ervoor dat regenwater automatisch wegloopt. Gemaakt van hoogwaardig polyethyleen, is de bank 100% recyclebaar en UV- en weersbestendig.

Gebruikte producten

Projectadvies?
Bel of mail!

Op de hoogte blijven van onze nieuwste producten en projecten?