Hout

Diverse meubels van Tjinco zijn in zijn geheel of gedeeltelijk gemaakt van hout. Voor ons straatmeubilair maken we gebruik van kwaliteitshout. Onze Europese leveranciers selecteren de beste bomen. Het hout van deze bomen krijgt onder andere een tweede leven als bank, picknicktafel, zitelement of tafel. Voor ons meubilair gebruiken we verschillende houtsoorten met ieder hun specifieke eigenschappen. Al het hout is uniek van structuur, nerf en kleur. Wij streven ernaar om uitsluitend hout te gebruiken dat voorzien is van een FSC certificaat. Door gebruik te maken van plantagehout blijft de aangroei gewaarborgd. En wordt het milieu zo min mogelijk belast.
Hout is een natuurproduct. Door het gebruik en onder invloed van licht zal nieuw meubilair, na verloop van tijd een lichtere en warmere kleur krijgen. Zoals er geen mens is met dezelfde vingerafdruk zo zijn er ook geen twee 100% identieke planken te vinden. Iedere houtsoort heeft unieke eigenschappen. Hout werkt, hout leeft. Dat geeft hout zijn natuurlijke charme. We maken voor onze meubilair gebruik van verschillende houtsoorten.

Eikenhout

Eikenhouten meubels zijn gemaakt van massief hout en hierdoor erg sterk. Dit zorgt ervoor dat meubels van eikenhout duurzaam zijn, omdat dit hout tegen een stootje kan en een lange levensduur heeft. Eiken is een hardhoutsoort en wordt ook wel onder de Engelse naam Oak of Oakwood gebruikt. Eikenhouten straatmeubilair met een beschermende laklaag is geschikt voor de openbare binnen- en buitenruimte.

Grenenhout

Grenenhout is een bijzonder duurzame naaldhoutsoort die sinds lange tijd gebruikt wordt in de openbare ruimte. Met name de fijne nerf, vlamtekening en de wisselende kleurschakeringen geven meubilair een degelijke en warme uitstraling. Grenen is een zachte houtsoort en wordt ook wel onder de naam Pinus sylvestris gebruikt. Grenen is in elk opzicht uniek en karakteristiek. Ook de vorm, structuur en kleur van het grenenhout is van geen enkel stuk hout gelijk. Ons grenenhout is vrij van knoesten.

Larikshout

Lariks is een harshoudende houtsoort waarvan het kernhout kleurvariaties vertoont van licht geelbruin (Siberisch larix), geelbruin, rozeachtig tot roodachtig bruin. Omdat larikshout harshoudend is, is het wat minder gevoelig voor schimmels. Het hout wordt gedurende het gebruik steeds harder. Hierdoor is larikshout zeer duurzaam.

Mahoniehout

Je herkent mahoniehout aan de kenmerkende roodbruine kleur. Dankzij de bekendheid van deze houtsoort, wordt met ‘Mahonie’ ook inmiddels deze kenmerkende kleur aangeduid. Mahoniehout verandert onder invloed van zonlicht, na verloop van tijd naar een fraai roodbruine kleur. Het hout is ondanks haar zachtheid van bovengemiddelde kwaliteit en heeft een lange levensduur.

Essenhout

Essenhout, is een houtsoort, met een reputatie van heel taai en sterk..De kleur varieert van wit tot geelachtig. Essenhout staat bekend om haar mooie vlamtekening. Dat maakt deze houtsoort populair in het meubelsegment zoals voor stoelen en krukjes. Voor buitentoepassingen dient essenhout voorzien te worden van een coating.

Woodrow Bank

Woodrow Bank
miramondo

Hop Hop Tafel

Hop Hop Tafel
miramondo

Hop Hop Stoel

Hop Hop Stoel
miramondo

Strat Bank

Strat Bank
Durbanis