Meubilair met natuurlijke uitstraling voor groene school in Emmen
Meubilair met natuurlijke uitstraling voor groene school in Emmen

Meubilair met natuurlijke uitstraling voor groene school in Emmen

De leerlingen en studenten van het Terra Emmen betrokken met ingang van het nieuwe schooljaar een prachtig groen schoolgebouw in het hart van een woonwijk in Emmen. Het ontwerp van deze nieuwe energiezuinige school komt op naam van Wind Architecten Adviseurs en bestaat uit drie gebouwen die zorgvuldig zijn ingepast op de locatie en refereren aan de zwerfkeien in het Drentse landschap. Tjinco leverde voor dit project divers meubilair met een natuurlijke uitstraling.

Buitenmeubilair dat aansluit op het Drentse landschap

Wie aan Drenthe denkt, denkt aan hunebedden en op het nieuwe Terra Emmen zijn zwerfkeien dan ook een belangrijk thema. Het lijkt daarom een logische keuze dat er rondom de school verschillende van onze Supercell zitkeien zijn geplaatst. Op diverse buitenplekken in de groene, natuurlijke omgeving van de school is het van af nu heerlijk toeven voor leerlingen en docenten op de natuurlijk ogende zitelementen met het uiterlijk van een zitsteen.

De massieve Supercell elementen zijn gemaakt van gewapend, gezuurd beton en veilig afgerond zodat men zich niet kan bezeren aan scherpen randen of hoeken. Daarbij is dit zeer robuuste meubilair voor de (semi) openbare ruimte, vandalismebestendig en bestand tegen ieder weertype.

Gezond chillen en hangen op het schoolplein

Samenkomen in de buitenlucht wordt steeds belangrijker! Frisse lucht is gezond en inmiddels weten we dat virussen en ziektes minder snel verspreiden als we buiten zijn. Rondom het Terra Emmen krijgen de leerlingen alle ruimte en mogelijkheid buiten te werken, leren en chillen. De Hop Hop bankjes die zijn geplaatst vormen een van de vele fijne
ontspanningsplekken op het schoolplein. De bankjes zijn gemaakt van larikshout, een houtsoort dat het hele jaar door prettig aanvoelt en nauwelijks onderhoud behoeft. Als bank op een bestaande rand of een trap zijn de Hop Hop elementen een natuurlijke aanvulling.

Een jaar lang bloeiende tulpen op een schoon schoolplein

Tulpen op een school in Drenthe die het hele jaar bloeien en ondertussen een grote bijdrage leveren aan een schoon en opgeruimd schoolplein. Hoe zit dat dan? Door voor een vrolijke bos gekleurde Tulpi arabesque afvalbakken te kiezen wordt het groene thema in en rondom het Terra Emmen ook in haar keuze voor afvalbakken doorgevoerd.

Uit onderzoek blijkt dat opvallende afvalbakken beter worden gebruikt. De Tulpi arabesque speelt hier met haar fleurige karakter goed op in. Leerlingen zullen eerder geneigd zijn hun afval en etensresten in deze opvallende bakken in de vorm van een tulp te deponeren.

Frisse groene banken voor in de hal van de school

Het kleurgebruik binnen in de school is gekoppeld aan de sfeer van de vier seizoenen; een verwijzing naar het groene karakter van het geboden onderwijs. In de gemeenschappelijke hal van de school sluiten de frisse, lime groen gekleurde Coffin lounge zitelementen perfect aan op het groene thema. De banken zijn flexibel te verplaatsen en daarom multi-inzetbaar tijdens evenementen zoals bijvoorbeeld een diploma uitreiking, lezing of kerstviering in de hal en rondom de entree van de school.

Samenwerken aan het mooiste resultaat

De mooiste projecten ontstaan door samen te werken met partijen die allemaal hun eigen kennis, kunde, inzichten en expertises meebrengen. Het project Terra Emmen in Drenthe is er één die bewijst dat samenwerken tot het mooiste en beste resultaat leidt.
Onze dank gaat uit naar: Onderwijsgroep Noord, OdV Interieurarchitecten, Wind Architecten Adviseurs

Gebruikte producten

Projectadvies?
Bel of mail!

Op de hoogte blijven van onze nieuwste producten en projecten?